Нюкасъл и Борусия Дортмунд играят при 0:1 в мач от група

...
Нюкасъл и Борусия Дортмунд играят при 0:1 в мач от група
Коментари Харесай

Борусия Дортмунд излъга Нюкасъл за първа победа в Шампионска лига

Нюкасъл и Борусия Дортмунд играят при 0:1 в мач от група F на Шампионска лига. В 45-ата минута Феликс Нмеча откри резултата. 

Двубоят стартира с отлична опция за гостите. След 70 секунди игра Дониел Мален засече центриране на далечната греда, само че Ник Поуп се оправи. Нюкасъл отговори с удар на Антъни Гордън в средата на вратата, който Грегор Кобел мазета. 

В 10-ата минута " жълто-черните " пропуснаха страхотна опция да поведат в резултата. Рами Бенсебаини проби отдясно и откри Дониел Мален на точката за осъществяване на дузпа. Нидерландецът насочи удар, който Поуп мазета с крайник. Топката попадна в Никлас Фюлкруг и германецът шутира, само че право във вратата. " Свраките " дадоха отговор с нова добра опция пред Гордън. Офанзивният футболист насочи удар от дребен ъгъл, който беше ориентиран в тялото на Кобел и швейцарецът мазета. 

В 14-ата минута Мален опита удар от границата на наказателното поле, който мина над вратата. Минута по-късно Александър Исак получи травма и беше сменен от Калъм Уилсън. Вестфалци продължиха да са по-опасният тим. В 26-ата минута Марко Ройс върна към Фюлкруг в наказателното поле, а той продължи към Мален. Нидерландецът опита удар от междинна отдалеченост, който беше блокиран от Джамал Ласелс. 

В 39-ата минута капитанът на Борусия Емре Джан също се контузи и се очакваше да бъде заменен от Салих Йозджан, само че се завърна в игра. Малко по-късно Мален още веднъж опита удар, само че не затрудни Поуп. В 42-ата минута промяната въпреки всичко беше осъществена и Джан отстъпи мястото си на Йозджан. 

По-добрата игра на Борусия даде резултат в 45-ата минута. Тогава Нико Шлотербек направи двойно с Марко Ройс отляво и откри Феликс Нмеча на точката за осъществяване на дузпа. Халфът насочи акуратен удар в долния ляв ъгъл и не остави шансове на Ник Поуп за 0:1. 

Гостите продължиха да играят по-добре и при започване на втората част. В 52-ата минута Марко Ройс опита удар от границата на наказателното поле, който мина над вратата. В 57-ата минута Калъм Уилсън се озова на два метра самичък фронтално против Кобел, само че стреля право във вратаря. 

Постепенно Нюкасъл придвижи играта в полето на немския отбор, само че с изключение на няколко разбърквания, не сътвори нищо рисково пред вратата на Кобел. В 70-ата минута влезлият като запаса Джейкъб Мърфи получи травма рамото и на негово място влезе Джо Уилок. 

В 85-ата минута при ново безредие в наказателното поле на гостите удар на Джамал Ласелс беше блокиран от бранител. Последва удар с глава на Джо Уилок, който срещна рамото на Бенсебаини. В 87-ата минута гредата избави " жълто-черните ". Уилсън насочи удар с глава след центриране на Мат Таргет, като насочи топката към горния десен ъгъл, само че кълбото срещна гредата. 

В четвъртата минута на добавеното време на мача Гордън получи в наказателното поле и нанесе удар, който още веднъж срещна гредата, а по-късно Матс Хумелс почисти. 

Нюкасъл - Борусия Дортмунд 0:1

0:1 Феликс Нмеча (45)

Нюкасъл: 22. Ник Поуп, 2. Киърън Трипиър, 5. Фабиан Шер, 6. Джамал Ласелс, 33. Дан Бърн, 36. Шон Лонгстаф, 39. Бруно Гимараеш, 7. Жоелинтон, 10. Антъни Гордън, 24. Мигел Алмирон, 14. Александър Исак 

Борусия Дортмунд: 1. Грегор Кобел, 17. Мариус Волф, 15. Матс Хумелс, 4. Нико Шлотербек, 5. Рами Бенсебаини, 23. Емре Джан, 8. Феликс Нмеча, 20. Марсел Забитцер, 11. Марко Ройс, 21. Дониел Мален, 14. Никлас Фюлкруг 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР